Må du male soveværelset rødt?

Rød har ry for at være en sensuel farve, og kvinder bruger den da også til at fremhæve både læber og negle med. Altså må det være den perfekte farve til soveværelset – eller hvad? 

Farvepsykologi er en verden for sig, og der skal mere end en enkelt artikel til at dykke end i det emne. I dag holder vi og derfor til et enkelt spørgsmål: Er rød den optimale farve til soveværelset? For at finde et svar, har vi talt med en maler – nemlig denne: https://malerkanonen.dk/maler-herlev/ 

Og tro det eller ej; du bør ikke male dit soveværelse rødt.

Nuvel. Det er rigtigt, at rød er sensuel, men desværre har forskning også vist, at hvis vi omgiver os med røde farver, stiger blodtrykket, og det samme gør tendens til at føle stress og agtpågivenhed. Og det er trods alt ikke meningen, at du skal være i komplet alarmberedskab, så snart du træder ind ad døren til dit soveværelse.

Vælg rolige farver til soveværelse

Selvom der også foregår andre ting i soveværelset, så er det primært et sted, hvor du sover, og derfor bør du indrette det med farver, der hjælper dig til at få en god nattesøvn.

ifølge farvepsykologien kan du med fordel gå efter rolige og naturlige farver, der har en dæmpet nuance. Det kan være lys blå, brun, beige og andre farver, du også finder i naturen. Pas dog på med grøn, da den også kan virke forstyrrende på dit humør.

Orker du ikke at male, kan du også bare beholde de hvide vægge, du sikkert allerede har. Alternativt kan du få en professionel maler til at klare arbejdet for dig – så kan du også få gode råd og vejledning, når du skal vælge farve og maling, så du sikrer dig de mest optimale soveforhold – søvn er trods alt noget af det vigtigste, du kan byde din krop.