Kan du påtage dig en lærling som elektriker?

Det kunne tænkes, at du arbejder her som faglært og uddannet elektriker: https://www.idomel.dk/

Lad os så også sige, at arbejdspladsen er blevet godkendt til at påtage sig lærlinger, der vil i lære som elektrikere, som led i deres uddannelse i samme retning.

Firmaet vil nemlig godt gøre noget godt for de kommende generationer af elektrikere, da de jo skal overtage erhvervet for dem, der er der nu, en dag – og hvem ved, måske spotter de noget godt talent, som de kan ansætte senere.

Der findes flere forskellige steder, som uddanner elektrikere her i landet, og nogle steder kommer man så i ulønnet praktik, selvom man kan få SU imens.

Den givne arbejdsplads har selvfølgelig ikke i tankerne at udnytte gratis arbejdskraft, selvom det da er værd at tage med: i længden er det jo også en mindre udgift, da arbejdet kan komme til at gå lidt langsommere, da man skal have en elev på slæb, der langsomt og pædagogisk skal indføres i ens arbejde, mens vedkommende selv får lov at afprøve sig selv.

Og det er netop det med at have en person på slæb, som du frygter, da du som elektriker i dette firma bliver spurgt, om du ikke kan tage eleven med på nogle opgaver og måske være hovedansvarlig for at oplære vedkommende i forskellige opgaver.

Du har jo ikke uddannet dig som elektriker for at skulle oplære andre, og du har nok næppe noget tilfælles med en meget yngre elektrikerlærling, du skal have med på arbejde.

Omvendt tænker du også, at det da kunne være hyggeligt med lidt selskab på farten, mens du arbejder, og så kan du jo vise vedkommende, hvordan DU synes, tingene skal laves, uden chefen indvender med noget andet – for vedkommende er der jo ikke.

Så måske kommer det dig til fordel i det lange løb, at du nærmest har din personlige assistent med på arbejde.