Hvordan bruges æteriske olier?

Æteriske olier anvendes i mange sammenhænge. En af måderne, hvorpå æteriske olier anvendes i forbindelse med konsum produktion, er i forbindelse med fremstilling af parfume. Rosen eller lavendel duft samt mange andre spændende dufte stammer fra æteriske olier, som anvendt i forskellige kombinationer kan skabe de forførende og flirtende essenser.

Ligeledes bruger fabrikanter af sæber, lotions og cremer ofte æteriske olier, når disse kosmetik produkter skal fremstilles. Næste gang, du vasker hænder med en lavendel duftende håndsæbe, kan du tænke på, at den får sin duft fra tusindvis af lavendeler, som er blevet presset og forarbejdet til æterisk olie. Og når du tænder for et duftlys, som udsender en skøn aroma til hele rummet, bruger du faktisk også æterisk olie til at skabe en bestemt stemning.

Æterisk olie i aroma terapi

Det er dog også muligt som privat person at anskaffe de velduftende æteriske olier. De fleste helsekost butikker har et udvalg af æteriske olier, som du kan købe med hjem til eget brug. Du kan bruge æterisk olie fortyndet med demineraliseret vand i en duftlampe, som har samme effekt som et duftlys.

En duftlampe minder lidt om et fyrfad til en tepotte. I stedet for en tepotte er der oven på fyrfadet en skål til vandet og olien. Når du tænder fyrfads lyset, vil begge dele blive varmet op, og en skøn duft sprede sig. Fordelen ved en duftlampe frem for et duftlys er, at du kan bruge den igen og igen – med forskellige olier fra gang til gang.

Hvis du nogen sinde har prøvet at modtage en aroma terapeutisk massage behandling, vil du også have oplevet æteriske olier. Disse kan nemlig have beroligende, opkvikkende eller afstressende egenskaber – og derfor bruger massøren dem i sine massage olier for at fremme den ønskede virkning af behandlingen.

Du kan købe æteriske olier i top kvalitet på veracura.dk