Hvad skulle man gøre uden en vinkelsliber?

Åh, hvor ville verden se noget anderledes ud, hvis man ikke havde opfundet en vinkelsliber!

I den samlede håndværksmæssige historie er en vinkelsliber et ret så nyt værktøj, men man kan næsten ikke forestille sig et håndværker-værksted eller en byggeplads, hvor man ikke kan høre den hvæsende lyd fra en vinkelsliber – den er ganske enkelt et uundværligt værkstøj i mere end én forstand.

Med den kan man få slebet perfekt til, når man skal have tilpasset alt fra noget af træ til PVC og metal alt efter, hvad den gængse vinkelsliber kan præstere.

Nogle af dem kan endda skære til, så man næsten er ude i at have en sav i hurtighed!

Man kan let med en vinkelsliber få slebet glat til og efterbehandlet, og skulle man lige have overset en skønhedsfejl, så er det relativt let at kunne tilpasse dette bagefter.

I gamle dage var man ude i, at man skulle gøre det hele i hånden med sandpapir, eller hvad man ellers kunne bruge som erstatning for dette; den slags gør man da også stadigvæk, hvis man lige skal fikse små detaljer til, eller man har at gøre med noget hobby eller håndværk, der er så småt, at man helst vil ordne det i hænderne, så man er sikker på, det ikke går i stykker.

Med hastigheden i, hvor hurtigt man kan arbejde med en vinkelsliber, har man virkelig forkortet arbejdstiden, når man både skal skære noget til og file kanterne efter, end hvad man havde af muligheder for at gøre det samme i gamle dage.

Sådan er det jo med så meget værktøj, hvor du blandt andet kan se de mange elværktøjer her, som der er blevet udviklet gennem tiden.

Specielt elektricitet har gjort, at vi virkelig har rykket os med værktøj gennem tiden og derfor kan arbejde med både store og små projekter i hånden og med maskiner, end hvad vi tidligere havde mulighed for.