Husk at indstille dit høreapparat løbende

Man kan have brug for høreapparater mange steder.

Det vil sige rent geografisk kan man have brug for dem mange steder, for høreapparater skal jo kun bruges et bestemt sted (eller to, om man vil): i ørerne.

Men rundt omkring i landet kan man have brug for et høreapparat i Vordingborg, i Kolding, Næstved og praktisk talt over hele det danske kongerige.

Nogle mennesker skal måske bruge et høreapparat i begge ører, mens nogle blot skal have et høreapparat i et enkelt øre.

Årsagen er sammenlagt altid, at man har nedsat hørelse, og der er skrevet flere artikler om, hvad årsagen til dette kan være, om det så er medfødt, kommer med alderen, ulykker eller andet.

Derfor er det således alle aldersgrupper i landet, man kan se bruge høreapparater, da nedsat hørelse kan ramme alle.

Men selvom årsagen er den samme, så er hørelsen – og manglen på samme – stadigvæk individuelt, hvilket fordrer forskellige ønsker til indstillinger på ens høreapparat.

Hvis man har nedsat hørelse på begge ører, så er det jo ikke sikkert, at man hører lige dårligt på begge ører, hvorfor de respektive høreapparater skal indstilles forskelligt fra øre til øre.

Desuden kan ens evne til at høre også forandre sig, selvom man har brug for et høreapparat. 
Nogle mennesker skal bruge dem resten af livet, mens andre måske oplever, at hørelsen langsomt kommer igen, mens man måske kan få hørelsen igen ved et operativt indgreb.

Ens hørelse kan dale og falde, som man bliver ældre, eller man oplever måske bare den naturlige bedring, hvorfor det kan være nødvendigt at skrue ned for apparatet, så man ikke fornemmer, at alle lyde omkring en er alt for høje.

Den slags indstillinger kan man måske ikke lave selv hver gang, hvorfor det er vigtigt, at man går til kontrol med ens høreapparat jævnligt, så man kan være sikker på, at de altid er opdateret til ens høreevne.