Få råd og vejledning til salg af din bolig

Går du med tanker om at sælge din bolig, kan du med fordel kontakte en boligadvokat og få råd og vejledning til, hvordan du bedst og nemmest kan sælge din bolig, samtidig med at du får mest muligt ud af handlen. 

Din boligadvokat kan råde og vejlede dig, ikke alene i hvilken salgsmetode du med fordel kan anvende. Det kan være selvsalg eller du kan få en ejendomsmægler til at sælge din bolig. Din boligadvokat, det kan f.eks. være en boligadvokat i Randers, kan forhandle med din valgte ejendomsmægler, så du får en bedre handel og dermed spare penge. 

Vælger du at kaste dig ud i at sælge din bolig selv, og hvem kender boligen og området bedre end dig selv som har boet der. Din boligadvokat kan klæde dig på, så du ved hvordan du sælger din bolig og være med, når du skal forhandle med en mulig køber.

Tinglysningen af skødet

Selvom at det er køber der skal betale for skødet, har du som sælger en vigtig andel i tinglysningen. Både sælger og køber skal have underskrevet skødet før tinglysningsretten kan godkende det. Derfor vil du som sælger ikke få udbetalt pengene for handlen før. 

I dag er det nemt at få det praktiske ordnet, da tinglysningen foregår digitalt. Danmark er det første land i verden, der er overgået til digital tinglysning. Både køber og sælger underskriver via NemId.

Ofte vil køber have overtaget huset og husets nøgler, før tinglysningen er gået i gennem, hvilke betyder at sælger har brug for at tinglysningen foregår hurtigt og nemt, især hvis han har gæld. Hans kreditorer kan i princippet tage pant i boligen, indtil tinglysningen er gennemført. Også selvom køberen er flyttet ind.

Køber betaler et fast gebyr, samt en promille af købssummen for tinglysningen. Det er et beløb der ikke kan forhandles.

2 Comments

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *