Når husstandens vognpark skal udvides, eller den gamle, slidte bil skiftes ud med en nye én af slagsen, er der i reglen tale om en større økonomisk udskrivning. Især hvis du udelukkende vælger at kigge på fabriksnye biler. De glittede brochurer og smarte tv reklamer lover lækkert state of the art udstyr, den optimale køreglæde og en masse andre fine egenskaber ved de nyeste modeller.

Følelsen af at sætte sig ind i en spritny bil er da også ganske uforlignelig. Duften af nyt indtræk i kabinen, fornemmelsen af jomfruelige dæk mod asfalten og alle de smarte elektroniske features frister i høj grad. Men her skal du tænke på, at din nye bil vil begynde at tabe værdi fra det øjeblik den triller ud over kantstenen foran forhandleren. Og værditabet vil støt og roligt fortsætte de næste 3 – 5 år. Du risikerer altså at sætte dig i gæld for en bil, som reelt taber over en tredjedel af sin nyværdi inden for ganske kort tid.

Vælg en brugt bil frem for en fabriksny

Hvis du ikke føler, at husholdnings budgettet kan klare afdrag på et stort og dyrt billån de næste mange år, kan du vælge at købe din nye bil brugt. På den måde kan du drage fordel af før nævnte værditab – du kan nemlig sagtens finde en virkelig god brugt bil til en brøkdel af nyprisen, hvis du vælger at kigge hos de rette forhandlere.

Her kan du for eksempel vælge Det Digitale Bilhus. Det Digitale Bilhus er en online bil portal, oprettet gennem et samarbejde mellem 23 større bilhuse i Danmark. Hos Det Digitale Bilhus finder du udelukkende brugte biler af høj kvalitet fra producenterne Toyota, Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Mitsubishi, Fiat Professional og Iveco.

Du kan se alle annoncer for brugte biler online på hjemmesiden detdigitalebilhus.dk