Få dit pæne og lyse trægulv igen med en gulvafslibning

Et trægulv, som er behandlet med en af de populære behandlingsformer som inkluderer sæbe eller lud, kræver megen omsorg og pleje på ugentlig basis. Sæbebehandlede trægulve får, efter de er blevet lagt eller slebet, en grundig behandling med en særlig, fed sæbe, som danner en beskyttende hinde i træværkets overflade. Samtidig bleges træet i planker, brædder eller parketter på naturlig vis, og gulvets overflade bliver helt ensartet og silkemat. Den naturligt lysnende sæbe behandling efterlader trægulvet med et hvidligt og nærmest magisk skær.

Et sæbebehandlet trægulv kan lyse hele rummet op på smukkeste vis. Til gengæld kræver det sæbebehandlede træværk som nævnt en del vedligeholdelse. Den beskyttende hinde af sæbe skal holdes ved lige. Dette sker gennem hyppig – og grundig – gulvvask med særlig sæbe, som forstærker hinden, og derved holder gulvets overflade beskyttet mod slitage og udtørring.

Mit sæbebehandlede trægulv er blevet grimt i overfladen – hvad gør jeg?

Hvis denne vedligeholdende pleje rutine forsømmes over et par uger, vil gulvet uvægerligt begynde at udvise tegn på slitage. Der, hvor gulvet bruges allermest – for eksempel foran døre eller rundt om familiens spisebord – vil disse tegn vise sig først i form af nedtrådt snavs, ridser fra sko og møbler samt spildte væsker, som er trukket ned i gulvets overflade og her har dannet grimme skjolder.

Disse slidspor, overfladiske skrammer og skæmmende pletter kan ikke fjernes ved almindelig vask – og det samme gælder de velkendte, gulnede plamager, som opstår der hvor sollyset fra vinduer eller glasdøre er stærkt og ubarmhjertigt. Her skal en grundig gulvafslibning og en ny sæbe behandling til, før dit gulv kan blive flot igen.

Find et godt tilbud på gulvafslibning hos din lokale gulvmand

Hvis dit trægulv skal være smukt og ensartet – og behageligt at betræde – kan du med fordel kontakte https://gulvkanonen.dk/4-overvejelser-ved-valg-af-hvid-lud-til-dit-gulv/ for et godt tilbud på en professionel gulvafslibning.