Byg dit eget fitnessrum – for kontinuerlig træning

Drømmer du om at opretholde en fornuftig trænings rutine i 2021? Så kan du med fordel investere i trænings udstyr til indretning af fitnessrum i dit eget hjem.

Hvordan indretter jeg mit eget fitnessrum?

Det kan sagtens lade sig gøre at indrette et fint fitnessrum selv om du måske ikke har så meget plads at gøre godt med. Er dit hus forsynet med fuld kælder, og er den vel udluftet og godkendt til beboelse, kan den også sagtens anvendes til træning.

Du skal sikre dig at det rum du ønsker at indrette som fitnessrum kan luftes ud, for eksempel via et vindue eller et ventilations anlæg. Så slipper du for at skulle bekymre dig om kondens og fugt, med der af følgende risiko for dårlig lugt eller i værste fald udvikling af skimmelsvamp.

En anden fordel ved at benytte kælderen som fitnessrum er at gulvet i kælderen typisk vil være belagt med cement eller beton. Et sådant gulv er ikke nær så sårbart som et trægulv hvilket betyder at du uden problemer kan have tunge maskiner og vægte i dit fitnessrum.

Vælg det rette udstyr til dit fitnessrum

Den begrænsede plads gør det nødvendigt med en vis omhu i udvælgelsen af fitness udstyr til dit fitnessrum. Du bør satse på udstyr som kan anvendes til flere områder – for eksempel frie vægte. Der er rigtig mange muligheder i et godt sæt håndvægte, som kan bruges til træning af såvel styrke som af smidighed, koordination og balance.

Der ud over kan du med fordel vælge en god romaskine eller en crosstrainer som kan give den bedste opvarmning og cardio træning. Og endelig er det en god idé at supplere med forskellige pilates redskaber som for eksempel en god tyk måtte, en trænings bold og diverse elastikker i varierende tykkelse.

Læs mere om indretning af fitnessrum på husblog.dk

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *