advertorial

Skal du have udskiftet dine nye døre; det gælder både de indvendige og udvendige – så skal du være opmærksom på, at de som udgangspunkt bliver lavet efter mål. Det betyder at de ikke kan byttes, med mindre at det er producenten der har lavet en fejl. Derfor skal du være nøjagtig, når du bestiller døre efter mål. Derfor er det en god ide at få hjælp til opmåling af din tømrer. 

Samtidig kan du få råd og vejledning af din tømrer, om du skal skære ud i din mur og få en større dør eller fastkarmvinduer. Ved at få større døre med vinduer i, vil du få få et lysere hjem.

døre

Det skal du være opmærksom på

Når du skal udskifte dine døre, er det en god ide at være opmærksom på hvilken vej dine døre vender. Som regel vender døre i Danmark ind af. Men vender du dem ud af, får du mere plads i din stue og entre. Du skal være opmærksom på om dørene kan åbne op ud af. At dørene ikke rammer op i taget eller tagrenden.

Du skal også være opmærksom på, hvilken vej døren vender. Kommer du til at bestille så den åbner forkert, skal du åbne og lukke i mørke, før du kan tænde for lyset.

Du skal også forholde dig til hvilken lås dørene skal have. Skal dørene have samme lås, så du ikke skal have flere nøgler skal du huske at gøre dørproducenten opmærksom på, at alle dørene skal have samme låsecylinder. 

Det er ikke det eneste du skal beslutte, når det drejer sig om låsen. Du skal vælge om låsen skal være en lås/lås, hvor du skal bruge en nøgle ind og udvendigt. Det er en lås der gør det svært for tyve at komme ud via en dør, med mindre du efterlader nøglen i døren.